Met een goed gevoel de zaal in!

13 oktober 2012door Webmaster

De laatste speelronde op het veld vandaag. Eindelijk. Ik ben namelijk echt een zaalliefhebber. Voordat we weer lekker de Niervaert in gaan, stond er nog wel het 1 en ander op het spel vandaag. DSO A1 naar het kampioenschap coachen en zelf winnen met DSO 1 bij ONDO. Dat was de opdracht. Lees verder voor het resultaat.

08.30 uur. Veel te vroeg weer voor een avondmens als ik. Gelukkig had ik nog ruim de tijd om even lekker te douchen en te ontbijten. Jawel, de broodjes filet american waren weer in huis. Deze heb ik dan ook tot me genomen, met de hoop op opnieuw goede resultaten. Voordat we vertrokken richting Vlaardingen werd aan alle spelers nog even een trainingspak uitgedeeld. Dat heeft toch altijd iets extra’s vind ik, die trainingspakken. Je straalt meer uit, ploegen worden bang van je. Natuurlijk was het ook ideaal vanwege het weer. 

Want wat was het beroerd vandaag zeg. Eenmaal aangekomen in Vlaardingen bleek dat de dug-outs geen garantie voor droogte betekenden. De regen waaide precies naar binnen. Gelukkig liet DSO A1 zich niet van de wijs brengen door deze beroerde omstandigheden. De ploeg won vandaag dik van Oranje Nassau. 13-2. Een prachtige uitslag. Het had ook 40-2 kunnen zijn, maar laten we vooral blij zijn met de zege EN met het kampioenschap! 

DSO A1, een nieuw team. Dat is toch altijd even wennen. Gelukkig werd de draad snel opgepikt en konden de spelers steeds beter samenspelen. Dit in combinatie met het aanwezige individuele talent zorgt voor succes. Gefeliciteerd spelers! Hou deze lijn vast en trek deze goede reeks door de zaal in. 

Vervolgens moest ik nog een wereldreis afleggen naar Middelburg. DSO 1 speelde hier een zeer belangrijke wedstrijd tegen ONDO. Dat is een concurrent in de onderste regionen. Het was inmiddels droog geworden en zelfs in Zeeland viel het mee met de wind. Ideale omstandigheden dus! 
DSO begon zwak aan de wedstrijd. Veel plaatsfouten zorgden voor onrust binnen het eerste aanvalsvak. DSO kwam wel op 0-1, maar ONDO startte sterker en knalde over DSO heen naar een 4-2 voorsprong. DSO toonde in deze fase veerkracht en kwam weer op voorsprong, 4-5. ONDO kwam nog op 5-5, maar DSO speelde inmiddels ijzersterk en gaf weinig kansen weg. Aanvallend ging het ook beter draaien en DSO ging de rust in met een 5-7 voorsprong. 
De tweede helft begon opnieuw wat rommelig, maar DSO bleef geduldig en verzorgd aanvallen. Dit resulteerde dan ook in de nodige doelpunten. ONDO bleek te afhankelijk van bepaalde spelers en kon daardoor niet mee. DSO speelde de wedstrijd verder volwassen uit. Uitblinker Olaf kreeg nog een publiekswissel voor Jasper. Eindstand: 9-15. 

Een prima resultaat. DSO staat door deze overwinning op de vijfde plaats. Handhaving lijkt dus mogelijk. Dit zou zeer knap zijn, want dit is nog nooit gelukt in de geschiedenis van DSO. Ook DSO 1 moet deze goede reeks voortzetten in de zaal. 

Nu ga ik echt stoppen, want ik ga lekker feesten met de A’s. 

Groet,

Frank Posthumus

ROUTE BESCHRIJVING

ADRES GEGEVENS

VELD

Molenvliet 9a

Sportpark de Niervaert

4791 GB Klundert

0168 - 402751


ZAAL

Molenvliet 7

Sportpark de Niervaert

4791 GB Klundert

OVERIGE INFORMATIE

© 2024 KV D.S.O. Klundert

Alle rechten voorbehouden


Privacy policy

Cookie policy