Merwede maatje te groot voor DSO

22 september 2013door Webmaster

DSO 1 speelde de derde wedstrijd van het seizoen in Sliedrecht tegen Merwede. Vorig jaar werd er twee keer verloren van deze ploeg, maar de laatste keer slechts met 11-14 na een spannende wedstrijd. Toen kon DSO 50 minuten goed mee, maar verloor het uiteindelijk in het laatste kwartier de wedstrijd. Beide ploegen hebben wel wat wijzigingen gehad in de samenstelling, dus hoe het dit keer zou gaan kon niemand op voorhand zeggen.

DSO begon uitstekend aan de wedstrijd en doordat het afrondingspercentage ook hoog lag stond er al snel een 1-4 tussenstand op het scorebord. Merwede oogde aanvankelijk slap en gaf nauwelijks druk in de verdediging. Verschillende DSO-ers wisten hiervan te profiteren. Bij de stand van 1-4 ging er bij de thuisploeg een knop om. Er werd feller verdedigd, beter gecombineerd en vooral met meer overtuiging afgerond. Hierdoor kon Merwede de achterstand al snel ombuigen in een voorsprong. DSO wist zich geen raad met de druk van Merwede en begon steeds meer fouten te maken. De rust werd gehaald met een 9-5 tussenstand.
In de tweede helft veranderde er niet veel. Merwede bleef de betere partij en DSO wilde vooral aan het zelfvertrouwen werken. Na een aardige tussensprint kwam DSO nog tot 14-11 terug, maar Merwede scoorde al snel de 15-11 vanuit een strafworp waarna de wedstrijd wel gespeeld was. Robert mocht nog even meedoen voor Olaf en bekroonde zijn goede spel van de laatste weken met een fraaie goal. Het was zijn eerste in DSO 1. Zijn directe tegenstander liet ook nog even zien wat hij kon, want hij scoorde een prachtige doorloopbal. In de laatste minuut schoot Frank nog raak en daarmee werd de eindstand bepaald op 17-12.
Merwede was vandaag een maatje te groot. Toch jammer, na de goede start van deze wedstrijd. Merwede bleek in staat over bijna alle schijven te scoren en dat is toch wel het verschil met DSO. Volgende week speelt DSO thuis tegen ONDO en dan zullen toch echt de eerste punten gepakt moeten worden. De wedstijd begint om 16.00 uur.