Kermis korfbalvereniging DSO wint van Vitesse

28 april 2013door Webmaster

Na een vrij weekend ivm de zaalfinale mocht DSO 1 vandaag vol aan de bak tegen Vitesse uit Barendrecht. De eerdere ontmoeting in Klundert was vrij eenzijdig en eindigde in een 8-23 nederlaag voor DSO. Maar de ploeg is gegroeid en vandaag moest er in ieder geval een beter resultaat uitkomen dan de vorige keer. Dat was het doel.

Een goede start helpt in dit soort wedstrijden vaak. DSO begon sterk en stond al snel met 1-3 voor. Vitesse speelde met veel risico in de ballijn en bij het voorverdedigen, waar DSO dankbaar van profiteerde. Natuurlijk heeft de ploeg uit Barendrecht veel kwaliteit, maar ze konden vandaag maar niet loskomen. Op de belangrijke momenten bleef DSO scoren en zo stond er vlak voor rust 7-7 op het scorebord. De laatste aanval voor rust leverde nog een prachtig doelpunt op van Remco, waardoor DSO heel brutaal met een 7-8 voorsprong de kleedkamer opzocht.
Nog zo’n helft en dan zien we wel wat het ons oplevert. Dat was het doel voor de tweede 35 minuten.
Vitesse begon sterk, schoot gelijk de eerste bal raak en heel even leek het alsof de ploeg het heft in handen zou nemen. Bij DSO kwamen er wat langere doelpuntloze fases, maar hier werd door Vitesse geen gebruik van gemaakt. Erik moest zich al vrij snel laten vervangen door Jasper, die dit uitstekend deed. Met nog zo’n 5 minuten te spelen was het nog altijd gelijk en er leek een enorme stunt in de maak. Na een lange en geduldige aanval kwam DSO opnieuw op voorsprong, via een schotje van Jeanine, 13-14. Met nog 5 minuten te spelen verwacht je dan een enorm slotoffensief van Vitesse. Dit bleef echter uit. DSO kon de bal lang in de aanval houden en Vitesse wist ondanks verschillende wissels niet meer te scoren. Tijdens de laatste minuut was het nog even billenknijpen, maar Carola onderschepte de bal waardoor DSO de minuut uit kon spelen. De scheidsrechter floot af bij 13-14 en het wonder van Barendrecht was werkelijkheid geworden.
Een zeer knappe prestatie van DSO 1. Vitesse dacht dit klusje wel even te klaren, maar ook zonder de hoempapa-band heeft DSO bewezen als team tot grootse dingen in staat te zijn. Door deze overwinning staat DSO nu weer 1 punt boven ONDO en 2 punten boven Tiel. Tegen beide ploegen moet DSO nog spelen. De eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen DES. Die ploeg nam de tweede plaats over van Vitesse, dat door deze nederlaag geen kampioen meer kan worden.
Supporters, reserves en invallers bedankt!