Gelijkspel hoogst haalbare voor DSO 1

23 december 2012door Webmaster

De laatste wedstrijd van het jaar 2012 werd gespeeld tegen Seolto uit Vlissingen. Deze ploeg scoort gemakkelijk en heeft evenveel punten verzameld als DSO. Rond 17.30 uur begon de wedstrijd.

Na 15 seconden stond het al 1-0, door een ingestudeerde bal van Seolto. DSO was niet scherp genoeg om dit doelpunt te voorkomen. Gelukkig kon Rubin middels een strafworp meteen de stand gelijktrekken. Seolto wist ook de tweede aanval om te zetten in een doelpunt. Dit was een voorbode voor een heerlijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Via Sander kwam DSO weer langszij. Zo bleven beiden ploegen om en om scoren, maar door een kleine hapering in het afronden van het eerste aanvalsvak van DSO kon Seolto een voorsprong pakken.
De gehele tweede helft liep DSO achter de feiten aan. Als de ploeg scoorde, zette Seolto daar meteen een goal tegenover. Na een wat rommelige fase en een aantal wissels stond er met nog zo’n 8 minuten te spelen een 15-14 tussenstand op het scorebord. Helaas wist Seolto ook te scoren en werd het verschil weer 2 goals. Met Remco in de ploeg voor Sander werd gezocht naar de aansluitingstreffer. Na een aantal mislukte pogingen wist Remco via een doorloopbal de 16-15 te maken. Omdat Seolto in deze fase slordig aanviel en niet goed wist hoe het de bal in de ploeg moest houden, kon DSO op jacht naar de gelijkmaker. Deze kwam er uiteindelijk pas in de allerlaatste minuut. Na goed reboundwerk van Tamara kon Frank onder grote druk alsnog de 16-16 binnenschieten. Niet veel later klonk het eindsignaal van de scheidsrechter. Gezien het scoreverlooop mag DSO blij zijn met dit punt.

Zo heeft DSO al 4 punten laten liggen in de eerste helft van dit zaalseizoen. Toch staat DSO nog maar 2 punten achter op koploper Stormvogels. Deze ploeg komt nog naar Klundert, dus er zijn nog genoeg mogelijkheden om alsnog het kampioenschap binnen te halen. Komende donderdag is ter afsluiting van dit kalenderjaar het jaarlijkse Westbrabandcuptoernooi. De eerste wedstrijd van DSO begint om 18.20 uur. Tot dan.