DSO wint opnieuw

29 januari 2012door Webmaster

DSO kwam vandaag uit tegen Goodluck uit Middelharnis. Ook op het veld speelt DSO tegen Goodluck en dit is al weer het derde treffen tussen beide teams. De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege een sterfgeval binnen de vereniging. Het begin van de wedstrijd verliep dus wat anders dan normaal. Vanwege een blessure startte DSO de wedstrijd met een wijziging in de opstelling. Misschien verklaarde dit alles de matige start van DSO in de wedstrijd.

De trainer had nog in de voorbespreking gewezen op een paar punten van belang voor deze wedstrijd, maar helaas werd daar door DSO niet naar geluisterd en binnen 5 minuten stond Goodluck op een 2-0 voorsprong. DSO kwam wat langzamer op gang. Toch was na 10 minuten de achterstand al weer omgebogen in een voorsprong. Goodluck kwam nog een keer langszij, maar DSO bouwde gestaag aan een voorsprong en ging met 8-11 de kleedkamers in. Na rust pakte DSO via een schot van Jasper direct de vier punten voorsprong. Goodluck was alleen gevaarlijk dankzij de vele vrije ballen en strafworpen die ze kregen, dit in tegenstelling tot DSO. Bijna alle spelers van DSO waren deze wedstrijd verantwoordelijk voor de doelpunten, waardoor DSO voor het eerst dit seizoen de 20 grens bereikt heeft. Via een haast onmogelijk neembare doorloopbal scoorde Sander Driesse het 20ste doelpunt.

DSO jeugd
DSO A1 mocht afgelopen zaterdag naar Goes om een partijtje te korfballen tegen Tjoba A2. DSO startte de wedstrijd aanvallend goed en creëerde veel kansen. Bij de afronding ontbrak helaas scherpte. Verdedigend had DSO het lastig. Tjoba A2 schoot zuiver van verre afstanden, hierdoor konden ze voor rust op een 8-2 voorsprong komen. DSO moest de tweede helft flink aanpoten om het nog spannend te gaan maken. Hiervoor moest er zuiverder geschoten worden en de kansen moesten afgemaakt gaan worden. Het scoren verliep de tweede helft een stuk beter. Mooie combinaties van o.a. Jean-Paul en Jeanine Commereuc en een doorloopbal van invalster Marieke Fortuin zorgden voor een hogere score. Dit was echter wel te weinig en verloor DSO de wedstrijd met 14-9.