DSO toont initiatief

22 november 2009door Webmaster

Nadat Iris van Dam, pupil van de week, de openingsbal had genomen kon DSO aan haar eerste thuiswedstrijd beginnen tegen Crescendo uit Leiden. In de beginfase ging het gelijk op, maar DSO liep voor rust uit naar een 10-5 voorsprong. Na rust nam Cresendo het stokje even over en kwam terug tot 13-11.

Uiteindelijk wist DSO de draad weer op te pakken en scoorde gelukkig weer mee. DSO heeft continue de leiding gehad en met een eindstand van 16-14 bleven de punten in Klundert. Met dank aan de invallers Jasper Kayen, Stefanie Vermeulen en Mandy Wigant.

DSO 2 hield het knap spannend tegen Deetos. Door sterk te verdedigen kon DSO de ploeg uit Dordrecht waar eerder nog ruim van verloren werd aardig bijbenen. Toch had Deetos het voordeel van de klok en won met twee doelpuntjes meer.

DSO 3 en 4 hadden wederom moeite met hun makkelijk scorende tegenstanders. Er was weinig ruimte om vrijuit te korfballen waardoor het scoren te weinig lukte. DSO 4 liet Voltreffers wel erg weglopen in de laatste 10 minuten en kon niet meer meescoren.

DSO 6 speelde net als vorige week tegen ADO 6, deze uitwedstrijd werd verloren, maar de thuis wedstrijd verliep heel anders. Al snel kwam DSO met 1-0 voor het werd zelfs 6-0 voordat ADO een tegendoelpunt scoorde. De ruststand was 7-2, na de rust werd er door de thuisspelende ploeg lustig op los gescoord. Ook ADO pakte nog een paar punten. Eind uitslag 18-7 in het voordeel van DSO. Ies Hollemans en Alex den Hollander waren beide goed voor 5 doelpunten.

DSO jeugd
DSO A1 nam al vlot het initiatief tegen NKV en ging met een aardige voorsprong de rust in. Na de rust werd DSO wat slordig in de verdediging en liet NKV daardoor weer terug komen. De scheid floot op tijd af en de punten konden welverdiend in Klundert blijven. DSO A2 speelde vrijuit tegen ’t Capproen, maar scoorde niet zo gemakkelijk. Dat bleef het team de hele wedstrijd achtervolgen. De tegenstander scoorde bepaalde fases van de wedstrijd vlot achterelkaar en liep weg van DSO. DSO verloor dan ook met twee doelpunten verschil.