DSO strijdend ten onder

29 november 2015door Webmaster

Na de doelpuntrijke en eenvoudige overwinningen van vorige week moesten DSO 1 en 2 dit keer aantreden tegen DVS 1 & 2. Beide tegenstanders stonden bovenaan en het beloofde een lastige middag te worden voor DSO.

DSO 2 stond lange tijd aan de goede kant van de score, maar gaf het in de tweede helft helemaal weg. Als de schutters wat meer moeite hebben met het maken van doelpunten, komt het aan op de rebound. Daar was DVS sterker en die ploeg won uiteindelijk met 10-12.

DVS 1 is de grote favoriet voor het kampioenschap. Ze spelen op het veld in de eerste klasse en ze willen in de zaal zo snel mogelijk promoveren. De uitslagen tegen andere ploegen bevestigden die favorietenrol, want alle wedstrijden werden met groot verschil gewonnen. Het feit dat DVS zichzelf ook als enige kanshebber en grote favoriet ziet motiveerde DSO nog meer om die zegereeks te beëindigen.

DSO begon echter zwak, niet voor het eerst dit zaalseizoen. DVS kon eenvoudig uitlopen naar een 1-5 voorsprong. Opmerkelijk was het aantal spelhervattingen en vrije ballen dat DVS kreeg. De scheidsrechter liet geen enkel duel toe er werd al gevreesd dat hij de wedstrijd zou ‘doodfluiten’. Gaandeweg de eerste helft kreeg DSO meer grip op de wedstrijd en kroop het dichterbij DVS. Smetje op deze sterke fase was het uitvallen van Erik, hij werd vervangen door Jean-Paul, die dat uitstekend deed.

DVS behield steeds een kleine voorsprong, maar wist zich duidelijk geen raad met de felheid en de strijd van DSO. DSO knokte voor wat het waard was en dit resulteerde uiteindelijk ook in een gelijke stand, 12-12. Op dat moment was DVS meer met de scheidsrechter bezig dan met de wedstrijd en mede daardoor kon DSO bijblijven. Toch wisten de gasten opnieuw een voorsprong te pakken, maar Rubin bleef koel op de strafworpstip en maakte er 13-13 van. De laatste minuut was inmiddels ingegaan en DVS mocht de bal uitnemen. De posities werden snel ingevuld en er werd gezocht naar de beste dame van DVS en ja, ze scoorde uit een doorloopbal, 13-14. DSO kreeg nog 1 aanval om er een verdiend punt uit te slepen. Dat lukte helaas niet meer en zo bleef het bij 13-14.

Op basis van strijd, inzet en teamspirit had DSO vandaag minimaal een punt verdiend. DVS wist af en toe niet wat het moest doen en was meer aan het zeuren dan aan het korfballen. Dat was de verdienste van DSO. Laten we vooral het positieve onthouden en vol goede moed de komende wedstrijden ingaan.
Door deze nederlaag staat DSO nu derde, 1 punt achter Triade. Die ploeg moet echter nog tegen DVS, al bleek vandaag dat DVS echt niet zo onaantastbaar is als dat ze zelf denken. Volgende week zijn er geen wedstrijden, op 12 december speelt DSO om 18:25 uur in Spijkenisse tegen Olympia.

Supporters bedankt en tot de volgende keer!