DSO handhaaft zich in 3de klasse

22 mei 2011door Webmaster

Reeuwijk 1 – DSO 1

Vandaag moest het gebeuren. Bij winst zou DSO veilig zijn en bij een nederlaag zou degradatie wel heel dichtbij komen. DSO hoort gewoon thuis in de derde klasse en daarom was het doel voor vandaag duidelijk: winnen! Vanwege een zieke Olaf startte DSO in een iets andere opstelling dan gebruikelijk, met Frank op de plaats van Olaf bij Rubin, Stefanie en Deborah. Dit vak begon in de aanval, ook omdat er 2 lange heren van Reeuwijk in de verdediging startten.

De scheidsrechter floot een de wedstrijd kon beginnen. Na 20 seconden stond de thuisploeg al voor, 1-0. DSO schrok hier echter niet van, want na 45 seconden trok Rubin de stand gelijk vanuit een vrije bal. Dit beloofde wat voor de rest van de wedstrijd! Ook Sander had het vizier meteen op scherp staan, 1-2. Na wat gemiste kansen van DSO scoorde er een heer van Reeuwijk van ver de 2-2. Na de vakwissel was het opnieuw Rubin die binnen 2 minuten 2 keer scoorde. Reeuwijk leek in deze fase af te haken, want ze creëerden wel veel kansen, maar niemand wist daar raad mee. Carola wel, zij scoorde uit een doorloopbal de 2-5. Middels een ver afstandsschot wist Reeuwijk toch weer aan te haken, 3-5. Na doelpunten van Frank, Carola, Sander, Mandy en opnieuw Rubin werd de rust bereikt met een voorsprong van 3 doelpunten, 7-10. Vooral zo doorgaan was de boodschap van de trainer. We bleven rustig op zoek naar de juiste kansen, wat dan ook vaak een doelpunt opleverde. Als we zo zouden doorgaan, moest het goedkomen!
De tweede helft kwam wat moeizaam op gang, pas na 5 minuten wist Frank te scoren uit een afstandsschot, 7-11. Reeuwijk wist dat het nu gas moest gaan geven, anders was het te laat. De ploeg kroop langzaam dichterbij, en kwam een kwartier voor tijd voor het eerst gelijk, 13-13. Na de 14-13 van Sander en de 14-14 van Reeuwijk kwam de thuisploeg zelfs voor het eerst op voorsprong, 15-14. Met nog 7 minuten op de klok begon de twijfel toch toe te slaan bij de ploeg uit Klundert. Frank had er bij 2 ook al een helft op zitten, en werd gewisseld. Zijn broer Remco kwam erin, en wist binnen een minuut de gelijkmaker te scoren, 15-15. In een hectische slotfase had DSO het betere van het spel en het was uiteindelijk Jasper die 3 minuten voor tijd de beslissende 15-16 scoorde. Dit gaf DSO niet meer uit handen en zo werd de eindstand 15-16.

DSO was over de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar het felle Reeuwijk wist steeds knap bij te blijven. Er heerste dan ook grote opluchting na afloop. Handhaving is nu een feit. Ook volgend seizoen speelt DSO 1 haar wedstrijden in de 3de klasse. Er volgen nu nog 2 wedstrijden, volgende week in Vlaardingen tegen Oranje Nassau en een week later de laatste wedstrijd van Piet als trainer, thuis tegen Thor.

Ook Piet had nog wat te melden over deze wedstrijd:
‘Allereerst wil ik Frank bedanken voor het invallen voor de zieke Olaf. DSO stond er vandaag als een hecht team en men bleef elkaar positief oppeppen en men bleef keihard werken voor elkaar. Dit was fantastisch om te zien, we zijn nu veilig en laten we daarom nu met z’n allen ervoor zorgen dat het tweede kampioen wordt!’