DSO A1 nu echt kampioen!

11 maart 2013door Webmaster

Natuurlijk, de ploeg was al kampioen. Maar de wedstrijd tegen Merwede werd toch gezien als de echte ‘kampioenswedstrijd’. Na wat pijntjes hier en daar was iedereen toch op tijd fit voor deze wedstrijd. Het was lekker druk en iedereen had zin om voor het eerst in 4 weken weer eens een wedstrijd te spelen.

DSO kende een superstart. Na 1 minuut stond het al 2-0 door doelpunten van Jean-Paul en Anika. Daarna duurde het even, maar ook het andere vak wist te scoren en dit resulteerde in een 4-0 tussenstand en een zeer eenzijdige eerste helft. Merwede speelde met een aantal invallers en daar werd de ploeg niet bepaald sterker van. Het leek er zelfs even op dat DSO de tegenstanders uit Sliedrecht vandaag op de 0 ging houden. In de laatste seconden van de eerste helft scoorde Merwede toch nog. DSO had dit inmiddels al 12 keer gedaan, waardoor de ruststand 12-1 was. Opvallend detail: maar liefst 7 spelers wisten in de eerste helft al te scoren.
Ondanks de riante voorsprong kreeg DSO de taak mee de tweede helft vooral zo voort te zetten. De 25 moest maar eens gehaald gaan worden. In de wetenschap dat Merwede er heus nog wel een balletje in zou schieten, zou 25-3 toch een mooie uitslag zijn. Dat was de conclusie in de rust.
Met wat kleine tactische aanpassingen was het heel even zoeken naar de juiste mensen, maar de machine begon toch weer te draaien. Veel verschillende spelers wisten nog te scoren en ook de passing werd goed verzorgd. Tel daarbij op de overmacht in de rebound en je komt tot de conclusie dat je de wedstrijd volledig domineert. Het werd nog even spannend of de 25 gehaald ging worden, maar door in de slotfase de juiste mensen uit te spelen is dit toch gelukt. Het werden er zelfs 26 en slechts 4 tegen.
Door deze enorme overwinning is DSO dus kampioen geworden. Natuurlijk was de A1 dik favoriet voor de titel, maar dan moet je het nog wel even waarmaken. Dat heeft de ploeg met overtuiging gedaan, want er was geen moment twijfel wie er kampioen ging worden. De juiste vaksamenstelling lijkt inmiddels ook te zijn gevonden, waardoor de ploeg nog beter rendeert. Rob en ik zijn daarom trots dat we opnieuw kampioen zijn geworden en we kijken onwijs uit naar het veldseizoen.
Op het veld gaan we namelijk een klasse hoger spelen. In een poule met Keep Fit, Korbatjo en Scheldevogels moet toch ook wel het een en ander mogelijk zijn. Eerst maar eens even flink trainen en dan op naar nieuw succes! Komende vrijdag moet er voor de statistieken nog een wedstrijd gespeeld worden tegen opnieuw Merwede. Daarna gaan we lekker naar buiten.

Supporters en invallers, bedankt voor jullie inzet het gehele seizoen. Een speciaal bedankje gaat uit naar Hilbert die er bijna elke wedstrijd bij was. Bedankt en tot op het veld!