DSO A1 minimaal gedeeld kampioen

3 februari 2013door Webmaster

DSO A1 – Olympia A1. Bij winst zou DSO 4 punten voorsprong pakken op nummer 2 PKC. Dat zou genoeg zijn voor in ieder geval een gedeeld kampioenschap. Olympia werd in de uitwedstrijd ruim verslagen, ondanks de matige afronding. Vandaag was de doelstelling duidelijk: 20 goals scoren, plezier houden en blijven werken voor elkaar.

DSO begon sterk aan de wedstrijd. Dankzij prachtige combinaties, droge afstandschoten en goed verdedigingswerk stond er al snel een 7-0 voorsprong op het scorebord. Er werd steeds de juiste kans gepakt en er werd gedoseerd aangevallen. Olympia kreeg een strafworp, waaruit het de 7-1 maakte. DSO was echter niet onder de indruk en liep verder uit naar een 13-2 ruststand. Deze eerste helft was een lust voor het oog en het zou een zware taak worden om die in de tweede helft te evenaren.
De tweede helft begon dan ook moeizaam. DSO zakte in, begon te statisch te spelen en de afronding was weg. Gelukkig duurde dit maar 10 minuten, want ik was even bang voor een doodsaaie tweede helft. Olympia wist in de tweede helft nog steeds niet wat het moest doen, ze zouden er uiteindelijk 4 maken. DSO bleef goed combineren, ook na de wissels, waardoor de tweede helft toch nog doelpuntrijk werd. DSO won de wedstrijd uiteindelijk met 23-4. Een schitterende prestatie, want door deze overwinning is DSO dus minimaal gedeeld kampioen. Er is vandaag als team gespeeld en dat betaalde zich uit in 23 goals. De volgende wedstrijd is thuis tegen Merwede op 9 maart (!). Dan kan DSO A1 kampioen worden, dus ik hoop dat u massaal komt aanmoedigen!
Ook namens Rob kan ik zeggen, dat wij trotse coaches zijn en nu al uitkijken naar het veldseizoen, waar we een klasse hoger gaan spelen!