DSO 1 wint in Leiderdorp

24 november 2013door Webmaster

DSO 1 moest opnieuw een flink stuk reizen, dit keer naar Leiderdorp. Daar was Velocitas de tegenstander. Beide ploegen stonden op 0 punten, dus dit zou wel eens een spannende wedstrijd kunnen worden.

De eerste helft ging heel gelijk op. DSO was de bovenliggende ploeg, maar wist dit niet op het scorebord uit te drukken. Doordat met name Erik en Rubin goed op dreef waren kon DSO toch met een voorsprong naar de kleedkamer, 8-9. Vorige week speelde DSO een beroerde tweede helft, waarna het de wedstrijd verloor. Vandaag moest dat anders.
Velocitas kwam wel steeds dichterbij, maar op de beslissende momenten wist DSO dan toch de voorsprong te behouden. Belangrijk in deze fase waren de goals van Jeanine en Mandy. Tijdens het laatste kwartier speelde DSO zeer volwassen en Velocitas was niet meer in staat het verschil te verkleinen. DSO verdedigde uitstekend en hield de bal ook lang in het aanvalsvak. Met nog 2 minuten te gaan werd het verschil 3 doelpunten in het voordeel van DSO, waarna de wedstrijd gespeeld was. Eindstand 10-13.

DSO speelde vandaag echt als een team en liet bij vlagen goed verzorgd korfbal zien. Basis voor deze overwinning was toch wel de ijzersterke verdediging. DSO heeft na 3 wedstrijden pas 36 tegentreffers, dat is het beste van alle ploegen in deze poule. Ook viel het op dat er vandaag maar liefst 7 van de 8 spelers wisten te scoren. Dit heeft zeker bijgedragen aan de overwinning. Al met al een prima prestatie en een zeer terechte overwinning.

Volgende week speelt DSO 1 thuis tegen DVS, laten we hopen dat we dan ook thuis eens punten gaan pakken. Aan de sfeer zal het vermoedelijk niet liggen.