DSO 1 verliest van zichzelf en ADO

8 december 2013door Webmaster

ADO 1 – DSO 1. Een zeer belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. De winnaar zou voorlopig afstand nemen van de onderste 2 plaatsen en daarma de aansluiting vinden met de middenmoot. DSO was gedurende 45 minuten de bovenliggende partij, maar een wedstrijd duurt 60 minuten en ADO ging er met de winst vandoor: 17-11.

De uitslag doet vermoeden dat ADO vandaag veel te sterk was voor DSO. Dit was echter totaal niet het geval. Sterker nog, tijdens de eerste helft domnieerde DSO volledig en mocht ADO van geluk spreken dat het slechts 5-6 bij rust was. Dit was voor DSO natuurlijk een kwalijke zaak. Als je zoveel beter bent, moet je dit wel uitdrukken in de score. Je weet dat een ploeg als ADO zal blijven knokken en dan kan het nog wel eens onnodig lastig worden. Zo ook vandaag.

De tweede helft ging aanvankelijk gelijk op. ADO scoorde iets makkelijker mee en daardoor kon die ploeg na 45 minuten voor het eerst een voorsprong pakken van 2 punten. DSO kwam nog terug tot 11-10, maar de ploeg kende hierna een enorm verval. Er werd het laatste kwartier nog maar 1 keer gescoord. ADO pakte deze kans en bleef wel scoren. De laatste minuten liet DSO het volledig lopen en kon ADO nog uitlopen naar een geflatteerde 17-11 overwinning.

Vandaag werd pijnlijk duidelijk hoe mentaal zwak DSO 1 momenteel is. Een kleine tegenslag zorgt meteen voor verwijten, egoisme en angst. Zonde, want een nederlaag was vandaag totaal onnodig.

Volgende week wacht VEO, een wedstrijd waarin DSO vrijuit kan gaan spelen. VEO zal namelijk met speels gemak kampioen gaan worden in deze poule. Eens kijken of DSO iets moois kan laten zien als er wat minder druk op zit, om vervolgens een mooi feestje te bouwen in de kantine.