DSO 1 verliest belangrijke wedstrijd van ACKC

15 september 2012door Webmaster

DSO 1 speelde vandaag een belangrijke uitwedstrijd, tegen ACKC uit Almkerk. Belangrijk omdat ACKC een concurrent is als het gaat om handhaving, wat het doel is van DSO 1 dit seizoen.

Omstreeks 16.00 uur begon de wedstrijd. DSO speelde met iets andere vakken, zodat er meer balans moest zijn qua scorend vermogen en rebound. ACKC begon sterk en na 4 minuten stond het al 2-0 voor de thuisploeg. DSO leek nog niet helemaal wakker, want er lukte vrijwel niets. Na de vakwissel stond het verdedigend wat beter. Sander en Frank konden er veel ballen ‘uitvissen’, waardoor ACKC niet aan aanvallen toe kwam. Na 14 minuten bracht Rubin DSO dichterbij  middels een fraai schot. Helaas viel de gelijkmaker niet en kon ACKC wel scoren, waardoor de stand op 3-1 kwam. Tijdens de 10 minuten die daarop volgde, lukte het DSO opnieuw niet om te scoren, iets wat ACKC wel lukte. Daardoor kon de thuisploeg uitlopen naar een 7-1 voorsprong. Een nieuwe afstraffing voor DSO dreigde, iets wat de ploeg volledig aan zichzelf te danken had. Teveel spelers waren niet scherp en er werd zonder overtuiging gekorfbalt. Frank en Sander wisten middels afstandschoten het gat nog iets te verkleinen voor rust, 7-3.

De tweede helft moest DSO dus vol aan de bak. Olaf scoorde na 4 minuten de 7-4. Er onstond weer geloof en hoop aan Klundertse zijde. Helaas lukte het niet om ook de 7-5 te maken, want ACKC scoorde middels een strafworp de 8-4. Na opnieuw een doeltreffend schot van Sander werd het verschil weer 3, maar ACKC bleef meescoren, waardoor het verschil van 4 doelpunten niet kon worden gedicht. Het werd 10-6, 11-7, dichterbij komen lukte niet. DSO speelde nog altijd zonder veel overtuiging. Met nog 10 minuten te gaan stond er 11-7 op het scorebord. Het geloof in een goede afloop werd echter met de minuut minder. Tijdens de slotfase kon ACKC zels nog uitlopen naar 14-7. Dat bleek ook de eindstand te zijn.

DSO heeft vandaag dus dure punten laten liggen. ACKC was niet sterker, maar oogde veel overtuigender en scherper. De exacte oorzaak van het ontbreken van deze dingen bij DSO weet ik niet, maar hier moet nog maar eens goed over worden nagesproken. Veel tijd om te treuren heeft DSO echter niet, want volgende week komt koploper Vitesse op bezoek in Klundert. Dat belooft een zeer pittige wedstirjd te worden, toch nodig ik u allen uit te komen supporteren!