DSO 1 pakt twee belangrijke punten

11 december 2016door Webmaster

Na een teleurstellend begin van de competitie met slechts 2 punten uit 4 wedstrijden, was het tijd om hier verandering in te gaan brengen. De eerste ploeg die hieraan moest gaan geloven was Good Luck. De ploeg die nog met 0 punten onderaan staat, maar zeker niet onderschat moest worden.

DSO begon de wedstrijd met de standaard opstelling. Frank, Erik, Damy en Martiena in het ene vak, Remco, Jasper, Carola en Marieke in het andere vak. De wedstrijd begon gelijk opgaand. DSO had wel de bovenhand, maar Good Luck kon blijven mee scoren. Het was echter wachten totdat de ploeg uit Klundert in een flow zou komen en een gat zou kunnen slaan. Met een prima eindsprint in de eerste helft, mede door weer een doelpunt van Remco, wist DSO de rust in te gaan met 2 punten voorsprong.

In de tweede helft wist DSO gelijk uit te bouwen naar een gat van 4. Toen stokte de doelpuntenmachine even en volgde een slordige fase, waarin het aanvalsvak vooral veel pass fouten maakte. Good Luck maakte hier dankbaar gebruik van en wist zich terug te knokken in de wedstrijd. Gelukkig voor DSO sloeg de machine net op tijd weer aan en wist het redelijk eenvoudig uit te lopen naar een grote voorsprong. Met een onehander als slotakkoord, werd deze prima wedstrijd gewonnen met 15-22.

Een mooi resultaat die ook wel nodig was, om nog iets van aansluiting te kunnen houden met de top 4. Volgende week staat de wedstrijd tegen Stormvogels op het programma. Een oude bekende van DSO die met 2 punten uit 5 wedstrijden ook nog niet echt lekker draaien deze competitie. Voor DSO zit er echter maar 1 ding op, alles er aan doen om die 2 punten mee te nemen vanuit Zeeland.

DSO 2 vertrok direct na het fluitsignaal van de wedstrijd tussen Good Luck en DSO, richting Arnemuiden.
Op het heugelijke tijdstip van 20.10 u stond de wedstrijd TOP 3 – DSO 2 gepland.
TOP staat ongeslagen bovenaan en is, zover we van te voren weten, een sterke, dynamische ploeg met veel kracht vanuit de heren.
DSO heeft ondertussen drie wedstrijden gespeeld en totaal drie punten. Vandaag dus tijd om er vijf van te maken!

Iets later dan gepland startte de wedstrijd, waar beide ploegen fel begonnen.
Dit werd aan beide kanten niet beloond met doelpunten, want met 4-7 was het rust.
DSO wilde de voorsprong vasthouden en natuurlijk verder uitbouwen, om met twee punten weer naar Klundert te gaan.
Helaas werd dit niet uitgevoerd door de ploeg en kon TOP terugkomen naar een gelijke stand.
Het einde van de wedstrijd kwam in zicht, waar de ploegen wel bleven scoren, maar beide partijen niet het gat wisten te slaan.
Dit resulteerde in een eindstand van 15-15.
Vooraf hadden we misschien wel getekend voor één punt tegen TOP, maar nadat de wedstrijd was afgelopen wisten we dat er meer in had gezeten.
DSO gaat met vier punten op naar de volgende wedstrijd, tegen Fortis.

Het tweede wil graag alle spelers van DSO 1 die zijn meegegaan naar Arnemuiden bedanken voor hun aanwezigheid en inzet tijdens de wedstrijd.