DSO en Blauw Wit in evenwicht

17 oktober 2021door Webmaster

DSO is er niet in geslaagd de topper te winnen van Blauw Wit. Na een slechte, maar wel spannende wedstrijd werd de uitslag 13-13.

DSO begon in de vertrouwde opstelling aan de wedstrijd. Het was echter de thuisploeg die direct het heft in handen nam en op een 3-0 voorsprong kwam. De eerste helft was matig van DSO, met regelmatig plaatsfouten en een zwakke afronding. Blauw Wit kon hier gelukkig maar weinig tegenover zetten, mede door het goede verdedigen van DSO. Dankzij een aantal toevalstreffers kon de thuisploeg wel met een voorsprong gaan rusten, 7-4.

In de tweede helft moest DSO een tandje bijschakelen om nog zicht te houden op een positief resultaat. Dat lukte qua spel op zich vrij aardig, maar de overtuiging in de afronding ontbrak nog altijd. Ongeveer halverwege de tweede helft kwam Damy in de ploeg en dat bleek het startsein voor een goede fase. DSO scoorde 5x op rij en kwam zo voor het eerst op voorsprong. Blauw Wit gaf zich natuurlijk niet zomaar gewonnen en zo werd het stuivertje wisselen in de slotfase. DSO kwam op 12-13, maar in de laatste 2 minuten kwam Blauw Wit toch nog op gelijke hoogte en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Het gelijkspel voelde wat dubbel. Aan de ene kant heeft DSO de hele wedstrijd achter gestaan, maar aan de andere kant was DSO wel de betere ploeg. Gezien het wedstrijdverloop was het uiteindelijk wel een terechte uitslag. Voor DSO zaak om volgende week tegen Seolto scherper te zijn in de afronding. Seolto staat slechts 1 punt achter DSO en Blauw Wit. De wedstrijd in Klundert begin volgende week om 16:00 uur.