DSO 2 kampioen

31 maart 2019door Webmaster

DSO 2 is kampioen! In een spannend duel werd concurrent Paal Centraal 2 verslagen met 23-19. DSO 2 zal hierdoor volgend zaalseizoen gaan spelen in de reserve 2e klasse. Op het veld staan ze al in die klasse. DSO 1 was al gedegradeerd maar sloot het zaalseizoen ook goed af door ook te winnen van Paal Centraal.

Eerder dit seizoen verloor DSO 2 nog in Delft met 12-10 van Paal Centraal. Toegegeven, DSO was toen niet compleet, maar de ploeg was dus gewaarschuwd. Na een wat nerveuze openingsfase pakte DSO al snel het initiatief en kwam het op 2 doelpunten voor. Dat verschil van 2 bleef eigenlijk de gehele eerste helft op het scorebord staan. Er waren wel kansen voor DSO om het verschil wat groter te maken, maar dat lukte steeds net niet in de eerste 30 minuten. Direct na rust lukte dat wel. DSO kwam op een voorsprong van 4 doelpunten en die marge was toch wat relaxter. Paal Centraal was inmiddels druk begonnen met wisselen, maar DSO bleef scherp verdedigen en legde daarmee de basis voor de overwinning. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij 23-19 en het feest barstte los. Een knappe prestatie van DSO 2 en langs deze weg nogmaals gefeliciteerd met het behalen van de titel en bijbehorende promotie.

Zoals gezegd stond er voor DSO 1 niets meer op het spel in de wedstrijd tegen Paal Centraal 1. Eerder dit seizoen werd het een behoorlijke afslachting voor DSO, zaak was nu om dat in ieder geval te voorkomen. En dat lukte DSO 1 met verve. Paal Centraal beschikt over 3 erg lange heren, maar DSO ging daar goed mee om. Er werd veel energie en tempo in de aanvallen gestopt en dat leverde mooie doelpunten op. Maar de overwinning was toch vooral te danken aan de ijzersterke defensie. Natuurlijk, ook voor Paal Centraal stond er niets meer op het spel, maar DSO stond verdedigend gewoon erg goed. De wil om te winnen was bij de thuisploeg veel meer aanwezig dan bij de gasten uit Delft en dat resulteerde dan ook in een terechte 16-13 overwinning voor DSO. Noemenswaardig is nog de uitstekende wedstrijd van Lieke Giljam, speelster uit DSO A1. Ze mocht vandaag in de basis starten voor de geblesseerde Angelique en ze speelde uitstekend.

DSO gaat vanaf volgende week weer naar buiten om vervolgens op 20 april de veldcompetitie te hervatten. DSO 1 staat op dit moment in de middenmoot van de derde klasse en zal vooral in de eerste weken punten willen pakken om te kijken wat er nog mogelijk is in deze poule. DSO 2 speelt zoals gezegd in de reserve tweede klasse en staat op dit moment net boven de degradatiestreep. De eerste wedstrijd voor DSO 2 is meteen erg belangrijk, namelijk tegen Fortis, de ploeg die laatste staat met 1 puntje minder. Wij hopen jullie straks allemaal weer te mogen verwelkomen in onze eigen kantine.