DSO 1 promoveert naar 2e klasse!

17 april 2022door Webmaster

DSO 1 speelt komend zaalseizoen in de tweede klasse! Vorige week werd de eerste wedstrijd van het tweeluik met KVK gewonnen met 25-20. De return was veel minder spectaculair, maar leverde opnieuw een overwinning op voor DSO: 10-13.

Beide ploegen speelden in dezelfde opstelling als vorige week. KVK begon echter in de eerste minuut al met wisselen, zodat de koppeltjes toch iets anders kwamen te staan. De beginfase was rommelig met veel plaatsfouten. Daarnaast waren de schoten niet goed. KVK had besloten met de nieuwe bal te spelen, veel spelers moesten daar toch aan wennen. DSO had veel balbezit en met de 5 punten voorsprong uit de heenwedstrijd was dat een prettig gegeven. Het spel was namelijk niet goed, maar KVK kreeg maar weinig tijd om aan een inhaalrace te beginnen. KVK pakte regelmatig een voorsprong, maar die werd nooit groter dan 2 doelpunten. Ruststand 7-6.

Ook in de tweede helft was het spel niet goed, maar had DSO controle over de wedstrijd. Aanvallend werden veel rebounds gepakt waardoor de ploeg kon blijven herhalen. Bij KVK lukte er maar weinig meer en zo kon DSO voor het eerst op voorsprong komen. Er werd over diverse schijven gescoord en verdedigend werd weinig weggegeven. De wedstrijd ging vervolgens een beetje als een nachtkaars uit. Maerle en Tom mochten in de slotfase nog even meedoen. Uitslag 10-13.

Dankzij deze overwinning is DSO dus gepromoveerd naar de tweede klasse. Een zeer knappe prestatie, zeker gezien de poule indeling. Uiteraard is er nog een klein feestje gevierd, maar de knop moet ook al weer snel om naar het veldseizoen. Komende zaterdag staat daar de eerste competitiewedstrijd al gepland, thuis tegen Scheldevogels. DSO is samen met Seolto en Blauw Wit aan het strijden om het kampioenschap, om ook om het veld promotie naar de tweede klasse af te dwingen. De wedstrijd begint zaterdag om 16:00 uur in Klundert.

Supporters en invallers/reserves, bedankt voor jullie support dit zaalseizoen!!