DSO 1 verliest onnodig

7 september 2014door Webmaster

De eerste thuiswedstrijd van DSO 1 was gelijk een belangrijke, namelijk tegen Olympia. Beide ploegen strijden om de bovenste plaatsen en het is belangrijk in de beginfase van het seizoen niet tegen onnodig puntverlies aan te lopen.

Ten opzichte van vorige week 2 wijzigingen: Erik verving de afwezige Rubin en Jeanine kon vandaag wel meespelen, waardoor Carola bij DSO 2 speelde. Olympia 2 wist die wedstrijd te winnen na een bloedstollende slotfase. Dat zou het bij DSO 1 uiteindelijk ook worden, maar dat had niet nodig geweest.

De eerste helft kenmerkte zich met weinig goals en veel balverlies. DSO had het moeilijk in de rebound, Olympia was vaak slordig in de passing. Een ruststand van 5-4 voor DSO was veelzeggend. Echt in de problemen kwam de ploeg niet, maar doordat er weinig duels werden gewonnen waren de aanvallen kort en dat maakt het voor de schutters lastig om doelpunten te maken. Dan maar een goede tweede helft, net zoals vorige week.
Het begin was prima, Remco scoorde al snel de 6-4. Dit was het moment om het verschil te maken en Olympia geen hoop meer te geven. Helaas stokte de doelpuntenmachine hier, waardoor het een onnodig spannende slotfase werd.
Invaller Olaf maakte nog een belangrijke goal, maar het was Olympia dat aan het langste eind trok, 10-11.

Verdedigend was het niet eens zo slecht. 11 tegengoals tegen een ploeg die veel rebound had is niet verkeerd. DSO bleek echter onmachting in aanvallend opzicht. Werk aan de winkel dus, want de komende wedstrijden tegen Ventura Sport en Weidevogels zijn heel belangrijk.