DSO 2, C2 en E2 kampioen! FOTO UPDATE

29 mei 2011door Webmaster

DSO 2 kon zaterdag kampioen worden tegen de nog enige overgebleven concurrent, Oranje Nassau uit Vlaardingen. Het was een echte kampioenswedstrijd.

Eerst was er een achterstand, daarna waren de ploegen steeds aan elkaar gewaagd. In de slotfase kon DSO 2 een voorsprong nemen, waardoor het kampioenschap een feit was. Ondanks de harde wind, werden er toch 15 doelpunten gemaakt. Het kampioensfeest begon al in Vlaardingen en in de eigen kantine werd er nog lang door gefeest.

DSO 1 had zich vorige week veilig gespeeld en kon dus vrij uit korfballen. DSO 1 speelde tegen Oranje Nassau 1. Na de eerste helft stond er een gelijke stand op het scorebord, maar er had zeker meer in gezeten. De kansen moesten worden benut. DSO 1 kwam na rust gelijk op 2 punten achterstand. De tegenstander wist de korf beter te vinden en trok uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe. Volgende week staat  alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma.

DSO A1 speelde woensdag 25 mei ook een wedstrijd die helaas nipt verloren werd. Zaterdag mocht er tegen ADO A2 gekorfbald worden. Al snel kwam DSO A1 op een 4-1 voorsprong, maar ADO wist voor de rust terug te komen tot 5-5. De tweede helft was het een ‘nek-aan-nek-race’, onder andere dankzij Caroline van Bezooijen die 6 van de 9 doelpunten voor haar rekening nam. Uiteindelijk werd de wedstrijd in de laatste seconde beslist, in het nadeel van DSO A1.

DSO E2 speelde zaterdag thuis tegen Sporting Delta E1. DSO E2 zou kampioen worden als deze wedstrijd werd gewonnen. De eerste helft speelde DSO E2 goed. DSO E2 stond met 2-0 voor toen de tegenstander nog wist te scoren in de tweede helft. Even werd het nog spannend.  Gelukkig bleef deze stand tot het einde van de wedstrijd onveranderd en mag DSO E2 zich kampioen noemen!