DSO F, C2 en 6 kampioen

9 oktober 2005door Webmaster

KLUNDERT – Blije gezichten zaterdag bij de spelers van DSO F, C2 en 6, want die teams behaalden het kampioenschap. DSO 7 had ook alles nog in eigen hand, maar haalde uit twee duels maar één punt en moet nu afwachten wat de concurrentie doet.

Simpele zege DSO 6
DSO 6 opende snel de score via Marcel Michielsen en liep vlot uit naar een ruime voorsprong. Vooral verdedigend gaf de ploeg niets weg en pas ver in de tweede helft wist Scheldevogels te scoren: 12-1. Arie Eland fleurde zijn invalbeurt op met drie doelpunten, Marcel Vreugdenhil en Alex den Hollander scoorden vier maal. DSO 7 ging woensdag onderuit tegen Zevenbergen en moest zaterdag winnen van Merwede om de titel te behalen. Het werd een gelijkopgaande strijd, waarbij DSO in de slotfase drie treffers voor stond. Merwede sloot echter aan tot een punt, waarna DSO een strafworp miste en Merwede zo’n zelfde buitenkansje wel benutte: 10-10. DSO 7 moet nu afwachten tot de concurrenten de inhaalduels gespeeld hebben.

DSO AM wint knap

Bij Ventura Sport 1 – DSO 1 werd de score pas na een kwartier geopend door Sander Driesse, waarna Ventura Sport het initiatief overnam. Pas bij 4-1 deden Betsie Lips en Remco Tanis weer wat terug. Na de rust bleef DSO steeds op twee punten van Ventura Sport en bij 10-8 liep de Strijense thuisploeg beslissend weg naar 14-8. DSO 2 speelde een knappe partij tegen Oranje Wit, maar verloor nipt: 11-10. DSO 3 stond bij de rust met 10-4 voor, maar verzuimde in de tweede helft door te drukken. De zege kwam niet meer in gevaar: 13-10. DSO 4 won ruim met 8-18 van Zevenbergen. DSO 5 speelde 11-11 gelijk tegen Merwede. DSO AM was nog zonder overwinning, maar boekte een mooie 3-2 zege op Bolnes.

DSO F en C2 kampioen
DSO C2 won woensdag met liefst 7-1 van ELKV, waarbij Sjoerd van Bezooijen drie keer scoorde. Zaterdag speelde de ploeg tegen Keep Fit, waar het een week eerder nog van had verloren. Hoewel de ploeg al niet meer achterhaald kon worden, wilde DSO voor eigen publiek natuurlijk wel winnen. Dat lukte: het werd 6-4 voor DSO C2. DSO F werd ook kampioen. Invalster Marieke Fortuin scoorde de eerste drie Klundertse doelpunten, Mike Verkijk maakte de 4-0 en de 5-0. Lieke den Toom bepaalde de eindstand op 6-0, waarna ook de strafworpen met 7-13 gewonnen werden. Een prima prestatie! DSO B1 won net met 8-7 van DVS, DSO B2 versloeg Emergo met 2-12. Floortje van Duijvenbode zorgde voor de helft van de Klundertse doelpunten.